Resultat rond 3 och lottning rond 4 Lag-DM

Förstalaget vann mot Manhem IV med 5½-½ och andralaget besegrade Örgryte med 4-2. Efter 3 ronder så leder Majorna I lag-DM som enda lag med tre raka segrar. Majorna II är också obesegrade med en vinst och två oavgjorda och ligger på en sjätteplats av 16 lag.

I nästa rond möter förstalaget Manhem II och andralaget Bohusalliansen STO.

Bordsresultat Manhem IV-Majorna

Bordsresultat Örgryte-Majorna II

Resultat och lottning

Rapport från Kvibergsspelen 2024

Kvibergsspelen lockade i år 102 deltagare. Prispallen belades av tre internationella mästare:

1 IM Kaan Küçüksarı 7/8
2 IM Hampus Sörensen 7/8
3 IM Bengt Lindberg 7/8

Jonas Källén inledde trevande med 2/4 i snabbschacket men hamnade till slut på en 15:e plats med 5½/8 efter en stark spurt med 3½/4 på de avslutande långpartierna. Avslutningen gav dessutom +21 i långparti-Elo. Jonas vann ett ratingpris i ratingrupp 2.

Liam Simpson spelade remi mot GM Thomas Ernst i första ronden. Partiet kan beskådas här. Efter det hade Liam flera lovande ställningar som tyvärr ofta rann ut i remier och förluster. Slutresultatet blev en 62:a plats med 3½/8 och -6 i långparti-Elo. Ett ratingpris hade funnits inom räckhåll vid vinst i sista ronden.

Vår sekundärmedlem Tim Westlund hamnade på en 56:e plats med 4/8.

Fullständiga resultat Kvibergsspelen 2024

Partier

Majornas Café – Öppna KM

På onsdag startar Majornas Öppna KM, det går att anmäla sig nu, men senast på onsdag fram till 1800. Spelet börjar 18.30. Anmälan till Bosse Berg på Mobil/SMS: 0706940773 eller Mail: bosse@gunnilse.com

Under hösten kommer vi att ha Majornas Café igång som vanligt; fika med mackor för 30 kr. Vi behöver några som kan hjälpa till under kvällarna då det inte är KM. Lennart tar hand om KM-kvällarna utom den första ronden. Så – alla andra kvällar i höst och den första ronden på onsdag. Det som behöver göras är att fixa på plats under hela kvällen. Koka kaffe, lägga fram allt snyggt. Kolla så att det finns kaffe i termosarna etc. De som är sist kvar plockar undan. Inköp av varor tar Anders K hand om. Vi gör inget schema utan hoppas att det finns hjälpande händer från senast 18.00 på kvällarna enligt ovan.

Klas bygger staket!

Ingen rådde på Klas Fors i kvällens snabbschacksturnering. Under de 5 ronderna släppte han ingenting ifrån sig utan slutade på 5 poäng. Lennart Fransson och Mikael Gilljam kom närmast med 4 poäng där Lennart drog längsta strået efter särskiljning och slutade tvåa. Mikael blev därmed trea.

Fullständigt resultat:

https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=14576

Nästa vecka börjar Öppna KM. Betänketiden är 90 minuter + 30 sekunder per drag och vi spelar 7 ronder Schweizer. Tävlingen öppen för medlemmar i schackklubb ansluten till Sveriges Schackförbund. Klubbmästare blir man dock bara om man är medlem i Majorna.

Anmälan på plats senast 18.00 på speldagen. Spelet börjar 18.30. Det går bra att anmäla sig redan nu till:

Bo Berg mobil/SMS: 0706940773 eller mail: bosse@gunnilse.com

Välkomna!